Az alábbiakban bemutatkozik most nektek Koncz László, cégcsoportunk vezetőségének tagja, aki több tíz éves tapasztalattal a háta mögött olyan látásmóddal rendelkezik, ami keveseknek adatik meg az energetika világában. A vállalatok működése során a nagy tapasztalat rendkívül fontos szerepet játszik, hiszen az olyan vezetők, akik hosszú évek óta dolgoznak az adott iparágban, képesek átfogóbb látásmóddal rendelkezni, ami segíti őket a hatékonyabb döntéshozatalban. 

Közel 25 évig villamos és gáz energia vállalatok felső vezetőjeként közelről volt alkalmam figyelni és néha befolyásolni a magyarországi energiapiaci folyamatokat. Ez idő alatt rengeteg változás történt, a privatizációtól kezdődően a 90-es évek végének nagy rendszerfejlesztésein keresztül az utóbbi években történt jelentős változásokig. A megújuló energiatermelés elterjedése, egyes nyugat-európai országokban történt alapvető energia termelési mix változások és az egyre szorosabbá váló nemzetközi piaci együttműködések alapvető változásokat generáltak az energiapiacok működésére, nem beszélve az utóbbi évek erősödő környezetvédelmi céljaiból kiinduló szabályozási változásokról, amelyek nélkül jövőnk biztosítása nem lenne lehetséges.

Ezen évek alatt mindvégig kiemelt feladatomnak éreztem, hogy a változások hatásait lefordítsuk az ügyféligényekre, olyan termékeket, szolgáltatásokat alakítsunk ki, amelyek az energiafelhasználást a termelő, szolgáltató vállalatok és intézmények számára hatékonnyá és lehetőleg minél olcsóbbá teszik. Ennek során rengeteg alkalmam volt ügyfelekkel is személyes kapcsolatba kerülni, amit nagyon fontosnak tartok a valós igények feltárása és a személyre szabott megoldás kialakítása szempontjából.

Az utolsó pár évben szakmai érdeklődésem, céljaim fókusza egyre inkább a speciális, személyre szabott ügyfélmegoldások irányába fordult, hiszen a környezetvédelmi kihívások, az egyre bonyolultabb és nagyobb elvárásokat támasztó szabályozás kikényszeríti ezeket, nem lehet már sablonos, mindenkinek megfelelő termékeket, szolgáltatásokat ajánlani.

Vállalatunk célja, hogy ügyfeleinket még jobban megértsük, tisztába kerüljünk működésükkel, lássuk, mire érzékenyek, hol lehet a legkisebb ráhatással a legnagyobb eredményt elérni, legyen az alacsonyabb energia költség, magasabb hatékonyság, környezetbarátabb működés. Ehhez a megközelítéshez nagy tudású, tapasztalt munkatársak dolgoznak cégünknél, így valós hozzáadott értéket teremtünk ügyfeleink számára, legyen az egy energia audit alapú hatékonyságnövelés vagy energia beszerzési tanácsadás, komplexebb energia beruházási javaslat, szakreferensi szolgáltatás vagy az EKR (Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer) lehetőségeinek kihasználása.

Az elmúlt 2 évben növekedésünk minden területen töretlen, néhol már piacvezetők lettünk, máshol „csak” jelentős szereplők, csapatunk folyamatosan erősödik, munkatársaink motiváltak, élvezik a folyamatos fejlődést és büszkék a közösen elért eredményekre. Mindez visszaigazolja stratégiánk helyességét és biztos, fenntartható alapot ad további céljaink elérésére.

Köszönjük Lászlónak ezt az átfogó bemutatkozást! Az energetika az egyik legfontosabb területe a mai gazdaságnak, hiszen az energia nélkül nem lenne lehetséges sem a termelés, sem a fogyasztás. Azonban, mivel az energiaforrások korlátozottak, a vállalatoknak hatékonyan kell kezelniük az energiafelhasználásukat – ebben (is) tud az EnergyHub segíteni!