Kérjük, mutasd be magad pár mondatban! 

Több, mint 10 éve dolgozok a cégcsoportnál. Nyitottság és csapatmunka volt, ami igazán megfogott, majd hasonló értékeket véltem felfedezni. Mindenki hihetetlenül támogató volt, én pedig szerettem volna minél többet tapasztalni, fejlődni, az egész részese lenni. Több izgalmas programban is részt vehettem, ilyen volt az Energy Factory, ami a fenntarthatóság és környezettudatosság témakörében szervezett országos interaktív vetélkedősorozat volt, illetve témában nagyon hasonló volt, amikor érzékenyítő, interaktív, fejlesztő előadásokat tartottunk óvodás és iskolás célcsoport számára. Nagyszerű volt megtapasztalni, hogy a gyerekek, hogyan gondolkoznak a témában, mit jelent számukra és milyen üzeneteket szeretnének, ha eljutna környezetükhöz, most pedig azért dolgozunk, hogy ügyfeleinknél az energiafelhasználás és szén-dioxid kibocsátás minél jobban csökkenjen. Nagyon hiszek abban, hogy a környezetünk alakítja, hogy mi lesz az a terület, ami meghatározó lesz és ahová orientálódni fogunk. Az életben rátalálunk egy-egy paradigmaváltó dologra, ami megváltoztatja látásmódunkat és azáltal eredményeinket, ezt a szemléletet igyekszem csapatomnak átadni.

Mennyire gondolod nagy kihívásnak a megfelelő szakemberek megtalálását ezen a szakterületen? 

Az igazán jó szakemberek megtalálása mindig nagy kihívás, nem csak a szakmai tudást és tapasztalatokat tekintve, hanem a személyes tulajdonságokat is. Fontos, hogy értékeink és céljaink hasonlóak legyenek, ezért mindig nyitott szemmel járunk, hogy megtaláljuk a tehetségeket.

A cégen belül milyen eszközöket alkalmaztok a motiváció megtartására és a munkaerő megtartására úgy összességében? 

Egyensúlyra törekszünk a környezetünkkel, a munkában és magánéletünkben is, hiszen csak lelkileg és szellemileg kiegyensúlyozottan tudunk jó döntéseket hozni, kezelni a mindennapi élet kihívásait. Azáltal, hogy megosztunk egy személyes történetet vagy egy kis humort csempészünk a mindennapokba, segíti a csapat feltöltődését. Hiszem, hogy empátiával, kedvességgel, tisztelettel, építő, személyes kapcsolatokkal olyan szervezeti kultúrát tudunk létrehozni, ahol munkatársaink megismerésével közelebb kerülhetünk szükségleteikhez, így támogatva őket személyes sikereik megvalósításában. Fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink ismerjék munkájuk célját, eredményét és ösztönözni tudják egymást, hogy minden nap jobbak legyenek.

Ha jól tudjuk, a GoGreen magazin elkészítésében te is aktívan részt veszel. Mesélnél erről egy kicsit? 

A magazint tulajdonképpen rengeteg tehetséges munkatárssal együtt, közösen hozzuk létre hónapról, hónapra, amit ezúton is köszönök nekik. Megvan számukra a lehetőség, hogy kibontakoztathassák tudásukat, illetve többet megmutathassanak magukból. A magazinunk ettől lesz élettel teli és sokszínű, ahol naprakészen írunk a környezetünket, az energiahatékonyságot és a fenntarthatóságot érintő fontos és aktuális témákról. Mindezek mellett a hétköznapi életbe is beilleszthető mintákkal igyekszünk még közelebb hozni olvasóinkat ahhoz, hogy munkahelyükön és otthonukban is környezettudatosabbak tudjanak lenni, amivel valódi változást érhetünk el.

A szakember mellett megismernénk “magánéleti” oldaladat is! 🙂 Kérlek fejtsd ki egy pár mondatban, hogy mivel töltöd szívesen szabadidődet, mi az ami igazán érdekel. 

Amikor tehetem akkor önismerettel kapcsolatos témákban olvasok és beszélgetek másokkal, de szeretem az igaz történeteken alapuló, ill. életrajzi filmeket és könyveket is, ilyenkor egy kicsit belehelyezem magam más emberek életébe. Igyekszem minél több időt tölteni számomra fontos emberekkel, de tudatos vagyok a sportban és úgy általában igyekszek egészségesen élni. Vidéki lányként pedig, ha tehetem sokat vagyok a természetbe, vagy készítek valami finomat.

Ha egy dolgot kiemelhetnél, ami igazán jellemez téged mi lenne az? Egyetlen egy szóban? 

Tudatosság!

Végezetül: kérlek jellemezd magatokat, a csapatodat, 3 szóval ami elsőre eszedbe jut! 🙂 

Csapatmunka, megbízhatóság, agilitás