Vállalatunk évek óta nyújt energetikai szolgáltatásokat az ügyfeleknek. 

Az elmúlt évek különleges eseményei mint a Covid járvány és az Orosz-Ukrán háború az energiafelhasználásra is jelentős hatással volt. 

Kiválasztottunk több mint 500 ügyfelet, akikkel évek óta együttműködünk energetikai téren, és az Ő energiafelhasználásukat alaposabban megvizsgáltuk. 

Az összesített adatokból kiderül, hogy a világgazdasági növekedéssel párhuzamosan 2017 és 2018 években még ha lassan is, de, folyamatosan nőtt a vizsgált vállalatok energiafelhasználása a felhasznált energianemtől függetlenül. 

2019-ben az Európai Unióban és más országokban is tapasztalt gazdasági lassulás és bizonytalanság hatással volt az energiafogyasztásra. A világgazdasági növekedés lassult, és a globális kereslet csökkent, ami visszafogta az energiafogyasztást. Ügyfeleink energiafelhasználásában megjelenik a nemzetközi tendencia. 2020-ban tovább csökken a gazdasági visszaeséssel párhuzamosan általában az energiafelhasználás.
Megfigyelhető a Covid járvány intézkedései, boltzárak, távmunka erőteljes hatása az üzemanyagfogyasztása. 

2021 évben lassan megtanultunk együtt élni a járvánnyal, a vállalatok magukra találtak, lassú növekedésnek indult a felhasznált villamos energia és a földgáz mennyisége. Ebben az évben indult az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer (EKR), ami beruházásra ösztönözte a felhasználókat. 

A 2022-ben induló Orosz-Ukrán háborúval együtt járó energiaipari bizonytalanságok ismét az energiafelhasználás csökkenését eredményezték. Ebben az évben már megjelennek a EKR rendszer eredményeként az energiahatékonyságot javító beruházások, amit szintén negatív irányba mozdítják az energiafelhasználást.