Egy pest megyén kívüli, autóipari beszállító cég szakreferens partnerünk. A partnereink számára készített GoGreen magazinban olvasott a fűtési rendszerben lévő szerelvények hőszigeteléséről, így a következő szokásos személyes találkozón ezt a témát is érintettük. A forróvizes fűtési rendszere technológiát szolgál ki, melyen összesen ~50 db szigeteletlen szerelvényt találtunk. Ezek után bízott meg minket a tervezett beruházáshoz a lehetséges támogatások igénybevételéhez egy döntés előkészítési anyag összeállításával.

A beruházási összeg nettó 7,9 mFt volt és ~ 57.630 m3/év földgáz megtakarítást eredményezett, ami még 2021-es áron számolva is ~ 17m Ft/év + ÁFA energiaköltség csökkentést jelent számára, tehát a beruházás bőven éven belül megtérül. Mivel nagyvállalatnak minősülő cégről van szó, ezért a teljes beruházási összeg 45 %-át vagyis 3,56 mFt-ot tudtak adókedvezményként igénybe venni a TAO keretükből az általunk készített audit után. Ezen felül a megtakarított földgáz ~2000 GJ-jából a társasági adókedvezményen felül, az EKR-ben a hitelesített energiamegtakarítás további ~9,9 m Ft + ÁFA forrást jelentett számukra.

A beruházással az energiahatékonyság és üzembiztonság növelésén túl, a környezetvédelemre is pozitív hatással voltak hiszen, az éves CO2 kibocsátásuk 27,9 t/év mennyiséggel csökkent.